Analýza řízení informatiky ve Fakultní nemocnici Na Bulovce - Větvička, Jiří (2008)
Práce se zabývá možnostmi, které poskytují současné prostředky IS/IT ke zlepšení práce a činnosti v nemocničním prostředí. Sumarizuje nejenom požadavky kladené na tuto práci současnou legislativou, ale zabývá se i nedostatky, které se zde v praxi vyskytují. Snahou práce bylo poukázat na tyto problémy z pohledu uživatele a současně se snaží navrhnout taková zlepšení, která by napomohla tento pohled zohlednit. V úvodu text popisuje společnost samu, její velikost a způsob jejího řízení. Poté se věnuje současným postupům, které jsou využívány při řízení informatiky, dopady ze strany současné legislativy a upozorňuje na nedostatky, které jsou uživateli zřejmé. V poslední části definuje příčiny problémů a navrhuje opatření, které pomohou k jejich odstranění. Tato opatření se dotýkají nejenom změn v rámci nasazení IS/IT, ale zároveň i celé organizační struktury, neboť současné vnímání této problematiky je v organizaci nedostatečné. Samotná opatření jsou navržena tak, aby respektovala princip ?průchodnosti? a možnosti nasazení v samotné organizaci.