Socioekonomická analýza okresu Náchod - Šubrt, Martin; Rieger, Pavel, 1978-; Hejduk, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na socioekonomickou analýzu okresu Náchod. Hlavním cílem práce je vypracování SWOT analýzy. Práce dále zahrnuje jak vlastní historii okresu, tak historii jeho správního členění v minulosti a její vývoj až do současnosti. Geografická analýza zhodnocuje geografickou polohu v rámci Královéhradeckého kraje. Důraz je také kladen na dopravní infrastrukturu. V této souvislosti je zmíněna problematika územního plánování. Součástí práce je také analýza obyvatelstva zabývající se různými demografickými ukazateli. Nejdůležitější ukazatele jsou porovnávány s ostatními okresy Královéhradeckého kraje. Okrajově se práce zabývá politickým složením místní samosprávy, činností neziskových organizací v okrese a realizovanými projekty z fondů Evropské unie.
Vedoucí práce: Pavel Rieger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; životní prostředí; infrastruktura; demografie; regionální rozvoj; bakalářské práce; environment; infrastructure (economics); demography; regional development; bachelor's theses