Využití systému SAP v oblasti business itelligence - Hrnko, Petr; Basl, Josef, 1961-; Pavlů, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Diplomová práce se zabývá využitím aplikační a integrační platformy SAP NetWeaver 7.0 v oblasti business intelligence a data warehousingu. Hlavním cílem a obsahem této práce je(1) Posoudit, zda je společnost SAP schopna díky akvizici firmy Business Objects splnit své cíle (viz kapitola 5.2.1) a vzájemnou integrací business intelligence (BI) nástrojů posílit svou pozici na tomto trhu a odstranit hlavní nedostatky řešení SAP NetWeaver BI (viz kapitola 4.2). (2) Vzájemně, na základě předem zvolených parametrů, porovnat business intelligence nástroje společnosti SAP a Business Objects s konkurenčními produkty firmy Cognos. Na základě porovnání pak vytvořit hodnocení. (3) Zmapovat pozici SAPu na trhu business intelligence řešení a vytvořit vodítko pro konzultanta, který se zajímá o možnosti uplatnění v této oblasti.
Vedoucí práce: Josef Basl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses