Cestovní ruch jako faktor regionálního rozvoje v kraji Vysočina - Radikovská, Jana; Macháček, Jaroslav; Tittelbachová, Šárka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cestovní ruch je oblastí spotřeby, jež nabývá stále více na významu. Ačkoli se jedná o celosvětový fenomén, nejinak je tomu i v kraji Vysočina, jež v sobě skrývá obrovský potenciál pro cestovní ruch. Jeho bohatství spočívá především v kulturních památkách. Mezi nimiž dominují hlavně památky UNESCO. Není tedy divu, že poznávací turistika bývá nejčastějším důvodem návštěvy. Dalším důvodem bývá sportovní turistika. Dalším pozitivním prvkem této oblasti je velmi čisté ovzduší a krásná příroda. Ovšem tento region má i svá negativa, jež je třeba mít na paměti a snažit se o jejich zmírnění či úplné odstranění. Alarmující je situace v oblasti dopravní infrastruktury, finančnictví, pohostinství. Tyto nedostatky jsou řešeny prostřednictvím určitých programů, jež vyúsťují v grantové programy. Při řešení některých projektů je účelné se sdružovat do určitých celků a zapojit se tak i do mezinárodní spolupráce a přispět tak k celkovému rozvoji regionu.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses