Finančná analýza spoločnosti Plzenský Prazdroj, a.s. - Titko, Ján (2008)
Diplomová práca hodnotí finančnú situáciu a pozíciu spoločnosti Plzenský Prazdroj, a.s. za obdobie šiestich rokov. Identifikuje hlavné činitele, ktoré mali vplyv na výsledky spoločnosti. Zaoberá sa analýzou účtovných výkazov, percentuálnym rozborom, hodnotením ukazovateľov a hodnotením finančného zdravia podniku pomocou bonitných a bankrotných modelov. Poskytuje objektívny pohľad na výsledky spoločnosti a stanovuje odporúčania ako situáciu spoločnosti naďalej zlepšovať.