Slovenská rozvojová pomoc - Opálená, Magdaléna; Macháček, Jaroslav; Švec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práca sa venuje rozvojovej pomoci Slovenskej republiky. Konkrétne sa zameriava na programové krajiny Srbsko a Čierna Hora. Vymedzuje pojem rozvojová pomoc a spolupráca, všíma si humanitárnu pomoc. V ďalšej časti pojednáva o rozvojovej pomoci na základe Miléniových cieľov, potom sa konkrétne venuje postaveniu Slovenskej republiky v rozvojovej pomoci z hľadiska Strednodobej koncepcie oficiálnej rozvojovej pomoci na roky 2003 ? 2007. Práca sa zaoberá systémom rozvojovej pomoci Slovenskej republiky, poukazuje na inštitúcie zaoberajúce sa rozvojovou pomocou a jej financovaním a projektmi. Centrom práce je pomoc Srbsku a Čiernej Hore. Rozpracúva grantové kolá v rámci programu SlovakAid Fond Bratislava ? Belehrad, viac sa venuje projektom Nadácie Pontis. V závere práce sú zosumarizované postoje vybranej vzorky obyvateľov Slovenska k rozvojovej pomoci Slovenskej republiky.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; granty; diplomové práce; grants-in-aid; master's theses