Sociální a demografická analýza okresu Tábor - Matičková, Silvie; Postránecký, Josef, 1961-; Novotný, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se zabývá sociální a demografickou analýzou okresu Tábor. Práce je zaměřena na popis jednotlivých sociálních a demografických charakteristik tohoto okresu, na jejich analýzu a časové a místní porovnání, dále také na předpověď jejich vývoje. Postupně se věnuje základním sociálně-ekonomickým charakteristikám okresu s důrazem na základní charakteristiku okresu, jeho osídlení a správní členění a další významné ukazatele týkající se obyvatelstva, průmyslu a služeb, školství, zdravotnictví a infrastruktury okresu Tábor, následně se zabývá demografickou analýzou obyvatelstva a prognózou jejího vývoje, dále sociální strukturou obyvatelstva sledovaného okresu s důrazem na charakteristiky nezaměstnanosti, vzdělání a bytové výstavby. V další části je provedena swot analýza okresu Tábor a hodnocení dopadů sociálního a demografického vývoje na další rozvoj okresu, obsahující formulaci závěrů a doporučení vyplývajících z této analýzy.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses