Vývoj na trhu IT pracovníků a jeho dopady na zaměstnavatele - Kaňková, Michaela; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Lapáček, Michal, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje na trhu práce v oboru informačních technologií v České republice, neboť problematika nedostatku kvalifikovaných IT pracovníků se stává v segmentu trhu práce informačních technologií velmi aktuální a působí na zvyšování mzdových nákladů firem. V rámci prováděné analýzy se práce zabývá dosavadním vývojem trhu práce IT pracovníků na straně nabídky pracovní síly a poptávky firem, dále je provedena analýza trhu IT a vývoj tohoto segmentu je pak porovnáván s růstem celé ekonomiky. Na základě závěrů analýzy trhu IT je proveden odhad očekávaného vývoje na trhu IT a jsou identifikovány jeho dopady na zaměstnavatele.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses