Financování mezinárodních sportovních akcí v České republice - Janíčková, Romana (2008)
Práce se zabývá problematikou připravenosti české společnosti vnímat sport jako komerční aktivitu, která je spojena s ekonomickými výdaji. Vychází se z euroatlantického pojetí sportu, kde je zřetelně vnímána komerční a společenská složka sportu. Komerční pojetí sportu v České republice je popisováno na příkladu společnosti Prague International Marathon spol. s r.o., která organizuje městské běhy v Praze. Problematika je prověřována na základě analýzy struktury běžců, ekonomického přínosu pro Prahu a dotazníkové metody.