Financování mezinárodních sportovních akcí v České republice - Janíčková, Romana; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Stejskalová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá problematikou připravenosti české společnosti vnímat sport jako komerční aktivitu, která je spojena s ekonomickými výdaji. Vychází se z euroatlantického pojetí sportu, kde je zřetelně vnímána komerční a společenská složka sportu. Komerční pojetí sportu v České republice je popisováno na příkladu společnosti Prague International Marathon spol. s r.o., která organizuje městské běhy v Praze. Problematika je prověřována na základě analýzy struktury běžců, ekonomického přínosu pro Prahu a dotazníkové metody.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses