Srovnání pořízení dlouhodobého majetku na leasing nebo bankovní úvěr - Vejrychová, Veronika (2008)
Cílem práce je porovnat dva možné způsoby financování investic v podniku a to leasingovou formou nebo na úvěr. Každý z těchto způsobů má specifické znaky, výhody i nevýhody, proto je třeba pečlivě zvážit veškeré aspekty a důsledky vyplývající ze zvoleného způsobu financování. Práce je dále zaměřena na reformu veřejných financí k 1.1.2008 v souvislosti se změnami v oblasti leasingu.