Srovnání úvěrové politiky stavebních spořitelen v ČR v současnosti - Havelka, Petr (2008)
V diplomové práci jsem srovnával úvěrové politiky stavebních spořitelen v České republice v současnosti. První kapitola je zaměřena na vývoj stavebního spoření v České republice a je zde uvedeno jaké stavební spořitelny jsou na českém trhu a jakým zákonem je stavební spoření u nás ošetřeno a kdy stavební spoření jako takové vzniklo. Druhá a nejobsáhlejší kapitola je věnována úvěrovým politikám jednotlivých stavebních spořitelen. Je popsáno jaké podmínky musí být splněny, aby klient získal úvěr ze stavebního spoření a také co musí být splněno pro získání překlenovacího úvěru. Srovnal jsem také v této kapitole poplatky, úrokové sazby a potřebné zajištění u jednotlivých stavebních spořitelen. V poslední kapitole jsem se zaměřil na budoucí vývoj stavebních spořitelen, jaké jsou jejich silné stránky a jaká by mohla být pro ně ohrožení.