Analýza chemického průmyslu s akcentem na pojištění úvěrového rizika v ČR - Kovář, Zbyněk; Jílek, Josef, 1957-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce detailně analyzuje jednotlivé sektory chemického průmyslu. Účelem je vyhodnocení rizikovosti firem z chemického průmyslu, na které poskytuje úvěrová pojišťovna pojistné krytí. Práce hodnotí nejen agregované výkonnostní charakteristiky chemického průmyslu, ale také agregované finanční ukazatele firem působících v chemickém průmyslu a jejich platební morálku. Součástí práce je konfrontace závěrů analýzy s reálnými daty úvěrové pojišťovny. Poslední část věnujicí se analýze chemického průmyslu popisuje novou směrnici REACH, která vstupuje v platnost od 1. června 2008. V závěru práce je uvedeno, zda existuje prostor pro úvěrovou pojišťovnu k získání nových klientů z řad chemického průmyslu.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; gumárenský průmysl; úvěrové pojištění; chemický průmysl; diplomové práce; rubber industry; credit insurance; chemical industry; master's theses