Poptávka po biovýrobcích v ČR a ve vybraných zemích EU - Prombergrová, Mariana (2008)
Zájem o biopotraviny v celém světě rok od roku stoupá. A nejedná se pouze o zájem na straně spotřebitelů. Vlády řady zemí si uvědomují nedoceněné výhody, které s sebou nese ekologické zemědělství a je jejich snahou tuto forumu zemědělství do budoucna co nejvíce podporovat. Cílem diplomové práce je zmapování poptávky po biopotravinách v ČR, Velké Británii a Německu. Její součástí je vyhodnocení 113 dotazníků týkající se spotřeby biopotravin.