Due diligence při fúzích a akvizicích - Bezek, Tomáš (2008)
Diplomova praca analyzuje teorii fúzí a akvizic. V prvních kapitolách se práce zaměřuje na problematiku fúzí z hlediska Corporate finance. Věnuje se přátelským a nepřátelským převzetím, jednotlivým typům fúzí a akvizic, typům investorů a důvodům proč k fúzím vlastně dochází. V dalších kapitolách se práce zabývá finančním due diligence s důrazem na pohled finančních manažerů, nebo investorů stojících na straně kupujícího (buy side).