Inovační proces v podmínkách české a německé kultury - Sládková, Petra (2008)
Život existuje ve změnách. Buď se vše pozitivně vyvíjí nebo pro neschopnost realizace změny zaniká. Proto je změna podnětem pro vznik nových cest, nově realizovaných projektů v podnikové oblasti. Podniky hledající nové a efektivnější způsoby řízení, jejichž výsledky přinesou subjektu vyšší zisky, se zaměřují na inovaci zejména podnikových procesů a portfolia výrobků. Jedním z nejzásadnějších, ale zároveň nejnáročnějších úkolů managementu podniku, je změna způsobu práce zaměstnanců podniku a jejich přístupu k projektům s cílem zvýšit výkonnost podniku jako celku. Výsledky práce lidí jsou ovlivněny mnohokráte potvrzeným rčením Tomáše Bati: ?Největší zlepšení v produktivitě není dosaženo změnou technologie a organizace. Skutečné skoky v produktivitě je možné dosáhnout jen v hlavách a srdcích lidí?