Komparace životních podmínek v krajích České republiky - Petrůj, Jan; Heřmanová, Eva, 1959-; Bednaříková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce je zaměřena na komparaci krajů České republiky, která je založená na objektivních životních podmínkách, majících vliv na kvalitu života. Analýza bere v úvahu podmínky, které v daném kraji objektivně existují a přitom mají schopnost pozitivně či negativně ovlivnit život jedince a tudíž i kvalitu života. Analýza používá kvantitativní ukazatele, které lze bez zásadních problémů porovnávat, a které jsou v České republice statisticky sledovány. Analýza se vyhýbala použití subjektivních a objektivně těžko zjistitelných kvalitativních ukazatelů. V prvních dvou kapitolách je uvedena teorie kvality života včetně jejího měření. Cílem diplomové práce bylo analyzovat data pomocí speciálně vytvořeného agregovaného hierarchického indexu ? Indexu životních podmínek - a zjištěné závěry porovnat s předpoklady a již existujícími vědeckými výsledky.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; kraje; kvalita života; životní podmínky; diplomové práce; regions; quality of life; living conditions; master's theses