Rozvoj islámského bankovnictví v Evropě - Michlíková, Tereza; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Hlavním cílem práce je charakterizovat rozvoj islámského bankovnictví v Evropě. Jsou v ní shrnuty jeho základní principy a produkty. Následně jsou zde analyzovány příčiny rozvoje islámského bankovnictví v Evropě ( přítomnosti islámu v Evropě, globalizace a konkurence finančních služeb ). Popis geografického rozmístění poskytovatelů islámského bankovnictví v Evropě je zaměřen především na Velkou Británii. Práce dále porovnává výhody a nevýhody poskytování islámských finančních služeb přes islámské přepážky nebo plně islámské banky. Upozorňuje na určité aspekty regulace. Věnuje se také překážkám a trendům rozvoje islámského bankovnictví v Evropě.
Vedoucí práce: Miroslav Tuček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; Evropa; diplomové práce; Europe; master's theses