FINANČNÍ ANALÝZA společnosti SOR Libchavy spol. s r. o. - Merta, Miloš; Marek, Petr; Kaiser, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Obsahem této diplomové práce je finanční analýza SOR Libchavy spol. s r.o. (české společnosti, která se zaměřuje zejména na výrobu a opravy autobusů) z pohledu externího uživatele ? tedy zhodnocení stavu této společnosti a jeho vývoje. Na úvodní kapitolu navazuje metodologická část obsahující zvolené metody finanční analýzy a jejich definice. Hlavní, praktická, část analyzuje stav společnosti a hodnotí jej. Na závěr jsou vypočtené výsledky shrnuty a dány do souvislostí. Provedená analýza ukazuje na dobrou finanční kondici společnosti. Společnost je rentabilní, dostává svým závazkům, není nezdravě zadlužená, nehrozí jí ani riziko bankrotu a vyplácí svým majitelům podíly na zisku. Každý rok též vytváří kladnou a neustále narůstající ekonomickou hodnotu.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses