Kvalita života v ČR, její regionální diferenciace a sociální souvislosti - Vavrušová, Pavla (2008)
Diplomová práce se zabývá regionální diferenciací kvality života v České republice. První část je věnována vymezení pojmu "kvalita života" a problémům s tím spojených (definice pojmu, měřitelnost). Druhá část popisuje jednotlivé vybrané ukazatele kvality života a způsob jejího hodnocení. Práce dále obsahuje zhodnocení a srovnání kvality života mezi jednotlivými kraji České republiky a mezi okresy Zlínského kraje.