Kulturní specifika jako zdroj regionálního rozvoje - na příkladu Slovácka - Rybová, Hana; Patočka, Jiří, 1951-; Slepička, Alois, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se vztahuje k etnografické oblasti Slovácko. Jejím cílem je zjistit, zda kulturní specifika této oblasti (se zaměřením na tradiční lidovou kulturu) mohou skutečně být zdrojem regionálního rozvoje. Obsahuje vymezení území Slovácka z různých hledisek a také přibližuje jeho nejvýznamnější kulturní potenciál. Práce dále vysvětluje dosažitelnost regionálního rozvoje území prostřednictvím rozvoje cestovního ruchu, kde vychází ze statistických dat a marketingových šetření nabídky a poptávky cestovního ruchu. Zabývá se také problematikou realizace projektů spolufinancovaných z fondů EU na území Slovácka, které vedou k zachování kulturních specifik, ke zvýšení atraktivnosti území a jeho následnému rozvoji.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; cestovní ruch; diplomové práce; tourism; master's theses