Úloha Evropské centrální banky při realizaci Evropské měnové unie - Musilová, Zuzana; Částek, Michal; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce v první části zachycuje historický vývoj hospodářské a měnové unie, vznik Evropské centrální banky, charakterizuje její postavení v měnové politice, její cíle, funkce a úkoly, a orgány, které o měnové politice rozhodují. Druhá kapitola se zabývá nástroji, které ECB používá pro řízení měnové politiky, jednotnou měnou euro a také funkcí bankovního dohledu ECB nad národními bankami. Třetí, poslední část, se snaží zhodnotit činnost ECB v uplynulých letech. To, jak si vedlo nejen euro a ekonomika eurozóny, ale také jak je ECB vnímána mezi odborníky i obyvateli EU.
Vedoucí práce: Michal Částek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses