Konvergence ČR k EU a perspektiva přijetí eura - Vilímková, Jana; Koderová, Jitka; Žďárek, Václav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tématem diplomové práce je zhodnocení vývoje reálné a nominální konvergence ČR k EU a zkoumání připravenosti České republiky na přijetí eura. Práce se zabývá teoretickými koncepty konvergence, jako je zákon jedné ceny, teorie parity kupní síly či Balassa - Samuelsonův model. Shrnuje, která kritéria se k hodnocení procesu konvergence používají, a blíže analyzuje, jak Česká republika plní maastrichtská konvergenční kritéria. V závěru práce jsou shrnuty aktuální problémy hospodářské politiky ČR, které jsou překážkou přijetí společné měny eura. Práce se mimo jiné zabývá otázkou, v jakém časovém horizontu je možné přijetí eura očekávat.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses