Vliv měnového kurzu na akciový trh ČR - Kubánek, Ondřej (2008)
Tato práce se věnuje měnovému riziku a jeho vlivu na český akciový trh. Cílem této práce je pomocí ekonometrických modelů GARCH zjistit, zda a jaký má vliv volatilita měnového kurzu na volatilitu akciového trhu. Akciový trh je v této práci popisován pomocí hlavních burzovních indexů. Kurz koruny je zkoumán ve vztahu k významným světovým měnám, americkému dolaru, britské libře a euru.