Vliv měnového kurzu na akciový trh ČR - Kubánek, Ondřej; Pánková, Václava, 1949-; Tichý, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se věnuje měnovému riziku a jeho vlivu na český akciový trh. Cílem této práce je pomocí ekonometrických modelů GARCH zjistit, zda a jaký má vliv volatilita měnového kurzu na volatilitu akciového trhu. Akciový trh je v této práci popisován pomocí hlavních burzovních indexů. Kurz koruny je zkoumán ve vztahu k významným světovým měnám, americkému dolaru, britské libře a euru.
Vedoucí práce: Václava Pánková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses