Specifika současné finské ekonomiky (se zaměřením na význam podpory vědy a výzkumu) - Hradilíková, Veronika; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Cílem této bakalářské práce je podat nejen historický, ale i současný obraz vývoje Finska, především v souvislosti se vstupem země do Evropské unie. Podstatnou součástí je i charakteristika skandinávského modelu ekonomiky, proslulého svojí sociální štědrostí. Dále práce usiluje o podrobnější přiblížení systému podpory vědy a výzkumu a jeho významu pro finskou ekonomiku.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Finsko; bakalářské práce; Finland; bachelor's theses