Nehmotný majetek a jeho zobrazení v základu daně z příjmů - Pajskrová, Helena (2008)
Práce se věnuje zobrazení nehmotného majetku v základu daně z příjmů, a to zejména prostřednictvím daňových odpisů a výnosů z licenčních poplatků. Zkoumá vliv daňových odpisů na ekonomické proměnné a analyzuje příčiny existence tří platných úprav daňových odpisů nehmotného majetku v soudobé legislativě ČR. V rámci výnosů z nehmotného majetku je práce zaměřena zejména na mezinárodní zdanění, modelovou smlouvu OECD a tansfer pricing.