Nehmotný majetek a jeho zobrazení v základu daně z příjmů - Pajskrová, Helena; Slintáková, Barbora; Klierová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se věnuje zobrazení nehmotného majetku v základu daně z příjmů, a to zejména prostřednictvím daňových odpisů a výnosů z licenčních poplatků. Zkoumá vliv daňových odpisů na ekonomické proměnné a analyzuje příčiny existence tří platných úprav daňových odpisů nehmotného majetku v soudobé legislativě ČR. V rámci výnosů z nehmotného majetku je práce zaměřena zejména na mezinárodní zdanění, modelovou smlouvu OECD a tansfer pricing.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; daňové odpisy; nehmotný majetek; diplomové práce; tax deductions; intangible property; master's theses