Příprava Slovenska na přijetí eura - strategie, konvergence, očekávané dopady - Ondová, Michaela; Částek, Michal; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalárska práca pojednáva o vstupe Slovenskej republiky do eurozóny. Od samých začiatkov ako bol vstup SR do Európskej únie a z toho vyplývajúcich podnetov pre menovú politiku až po samotné prijatie eura. Práca rozoberá jednotlivé etapy ? od určenia stratégie, harmonogramu a ďalej samotnú konvergenciu a pripravenosť ekonomiky a republiky zaviesť spoločnú európsku menu. Od konvergencie prechádza k analýze očakávaných a predpokladaných dopadov zo zavedenia eura na Slovensku.
Vedoucí práce: Michal Částek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses