Integrace Turecka do Evropské unie - politická dimenze - Pokorná, Kateřina (2008)
Práce hodnotí připravenost Turecka pro vstup do EU. Mapuje vývoj vztahů mezi Tureckem a EU od 60. let XX. století, zejména pak události po roce 2005, kdy došlo k zahájení vstupních rozhovorů. Součástí práce je i souhrn argumentů zastánců a odpůrců členství Turecka v EU a analýza důsledků vstupu země do Unie, resp. důsledků nepřijetí Turecka do EU. Prostoj je dán i prezentaci postojů čelních představitelů členských států EU a stanoviskům Evropské komise a Evropského parlamentu.