Integrace Turecka do Evropské unie - politická dimenze - Pokorná, Kateřina; Částek, Michal; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce hodnotí připravenost Turecka pro vstup do EU. Mapuje vývoj vztahů mezi Tureckem a EU od 60. let XX. století, zejména pak události po roce 2005, kdy došlo k zahájení vstupních rozhovorů. Součástí práce je i souhrn argumentů zastánců a odpůrců členství Turecka v EU a analýza důsledků vstupu země do Unie, resp. důsledků nepřijetí Turecka do EU. Prostoj je dán i prezentaci postojů čelních představitelů členských států EU a stanoviskům Evropské komise a Evropského parlamentu.
Vedoucí práce: Michal Částek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses