Komparace vybraných středoevropských burzovních trhů - Kováč, Peter; Radová, Jarmila; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práca sa zaoberá komparáciou búrz cenných papierov v Prahe, Bratislave, Waršave, Budapešti a Viedni. Podrobnejšie rozoberá vplyv privatizácie na rozvoj burzových trhov v regióne Strednej Európy, komparáciu obchodných systémov analyzovaných búrz a analýzu promptného a derivátového trhu. Súčasťou je analýza likvidity na trhu, vývoj tržnej kapitalizácie a rastový potenciál búrz, ktorý je predovšetkým ilustrovaný v počte nových IPO. Ďalšia časť sa zaoberá previazanosťou analyzovaných burzových trhov, ako aj s závislosťou s vybranými globálnymi trhmi. Hodnoty korelačných koeficientov indikujú relatívne silnú mieru korelácie sledovaných trhov, avšak z hľadiska vývoja korelačných koeficientov v kratšom období je možné poukázať na určité periódy, v ktorých bola zistená nižšia závislosť medzi vývojom na sledovaných burzách. Napriek týmto zisteniam práca potvrdzuje predpoklad silnej previazanosti akciových trhov v sledovanom regióne a zvyšujúcu sa integráciu so svetovými trhmi.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses