Standardy v oblasti Enterprise Risk Managementu - Bach, Štěpán; Hnilica, Jiří, 1976-; Veselý, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Faktory, jako například rostoucí globalizace, technologický vývoj, Internet a zvyšující se nároky vlastníků na vedení organizací v oblasti řízení rizik, vedly organizace ke změně jejich přístupu k řízení rizik. Nový přístup se označuje jako ?Enterprise Risk Management? (ERM). Podstatou ERM je efektivně řídit všechna rizika, kterým organizace čelí, a to na všech úrovních organizace jednotným a integrovaným způsobem. Práce charakterizuje ERM včetně důvodů vzniku, vývoje, definice obecného ERM procesu, současné situace a trendů. Podrobně jsou popsány vybrané čtyři nejvýznamnější standardy a rámcové publikace v oblasti ERM včetně jejich srovnání.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; riziko; diplomové práce; risk; master's theses