Využití metod operačního výzkumu v prostředí strojírenského závodu - Pytlík, Martin (2008)
Práce vybírá devět metod operačního výzkumu, které by bylo možné aplikovat ve strojírenském závodě EvoBus Bohemia, s.r.o. v Holýšově, ověřuje jejich použitelnost na reálných příkladech a mapuje problémy spojené s jejich případnou implementací. Taktéž hodnotově vyčísluje přínosy jednotlivých metod za určité časové období, zpravidla za rok. Na závěr jsou uvedena doporučení, jejich splnění by mělo vést k optimalizaci dílčích součástí celého výrobního systému.