Přístupy centrálních bank k měnové politice - Táborská, Veronika (2008)
Ve své bakalářské práci na téma ?Přístupy centrálních bank k měnové politice? jsem zkoumala dopady měnové krize v 90. letech 20. století v České republice a Slovenské republice. První část je zaměřená na příčiny, průběh a důsledky měnové krize v ČR a reakci České národní banky, coby hlavní a jedinou institucí vykonávající měnovou politiku. Ve druhé části jsem popsala dopady měnové krize na Slovensko a opatření Národní banky Slovenska. Cílem práce bylo porovnat přístupy jednotlivých centrálních bank k měnové politice v období měnové krize a její dopady na národní hospodářství obou zemí.