Financování výzkumu a vývoje v ČR - Němcová, Lucie (2008)
Práce seznamuje se systémem financování výzkumu a vývoje v ČR, s legislativní problematikou, a podává ucelený přehled financování této oblasti jednotlivými ministerstvy, rozšířený o moţnosti financování z prostředků EU. Závěrem této práce je návrh změn, které by měli přispět k zefektivnění celého systému - vytvoření samostatného ministerstva pro vědu a výzkum, centralizaci jednotlivých výzkumných pracovišť příbuzných oborů a zprůhlednění systému financování.