Financování výzkumu a vývoje v ČR - Němcová, Lucie; Urbánek, Václav; Krejčík, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce seznamuje se systémem financování výzkumu a vývoje v ČR, s legislativní problematikou, a podává ucelený přehled financování této oblasti jednotlivými ministerstvy, rozšířený o moţnosti financování z prostředků EU. Závěrem této práce je návrh změn, které by měli přispět k zefektivnění celého systému - vytvoření samostatného ministerstva pro vědu a výzkum, centralizaci jednotlivých výzkumných pracovišť příbuzných oborů a zprůhlednění systému financování.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses