Vliv volebního cyklu v České republice na daně ze spotřeby - Vernerová, Jana (2008)
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu volebního cyklu v České republice na vývoj vybraných aspektů daně z přidané hodnoty a selektivních spotřebních daní v letech 1993-2007. Na základě analýzy vybraných prvků těchto daní přináší odpověď na otázku, zda je vývoj daní ze spotřeby ovlivněn volebním cyklem nebo spíše harmonizačními požadavky Evropské unie.