Vliv volebního cyklu v České republice na daně ze spotřeby - Vernerová, Jana; Svátková, Slavomíra, 1957-; Eisenwort, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu volebního cyklu v České republice na vývoj vybraných aspektů daně z přidané hodnoty a selektivních spotřebních daní v letech 1993-2007. Na základě analýzy vybraných prvků těchto daní přináší odpověď na otázku, zda je vývoj daní ze spotřeby ovlivněn volebním cyklem nebo spíše harmonizačními požadavky Evropské unie.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; spotřební daně; politické strany; diplomové práce; spendings tax; political parties; master's theses