Žena na trhu práce - Šrutková, Martina; Wokoun, René, 1953-; Brown, Lenka;Ing.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V diplomovej práci je venovaná pozornosť možným zdrojom nerovností v postavení žien na trhu práce na Slovensku, kam patria prežívajúce stereotypné názory, spoločensky akceptované normy a zaužívané vzorce správania, na základe ktorých dochádza k tradičnému rozdeleniu na ?mužské? a ?ženské? role, a to nielen vo svete práce ale aj rodiny. Ďalej je v práci predstavený vývoj základných demografických a ekonomických charakteristík, ktorý poukazuje na obmedzené šance a príležitosti žien v platenom zamestnaní. Pohľad na deľbu rodinných a pracovných povinností v rodinách Prešovského kraja, sprostredkuje výskum, z ktorého vyplýva, že pri riešení tohto nielen ?ženského? problému má svoje nezastupiteľné miesto muž ? otec rodiny.
Vedoucí práce: René Wokoun
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; trh práce; stereotypy; gender; diplomové práce; labor market; stereotypes; gender; master's theses