Analýza podoby cílování inflace jako transmisního mechanizmu měnové politiky a měnověpolitické strategie centrální banky v České republice - Pavlík, Martin; Koderová, Jitka; Sehnal, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem práce je analýza režimu cílování inflace v ČR. Důraz je kladen především na transmisní mechnizmus, úrokové sazby a modely používané ČNB. Jádrový čtvrtletní predikční model je, kromě reakční funkce, doplněn o další nejdůležitější funkce. Mimo to se práce zabývá inflačními cíli a jejich plněním, používanými měnověpolitickými nástroji a měnovým kurzem.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses