Internet a kapitálové trhy - Štempin, Miroslav (2008)
Díky dynamickému rozvoji internetu v posledních letech nahradilo online obchodování pomocí tzv. internetových brokerů klasický způsob obchodování "přes přepážku" a umožnilo tak každému řídit si svoje finance z pohodlí domova na "vysoké úrovni". Díky tomuto vývoji se objevilo i spousta druhů nových investičních instrumentů určených pro drobné investory v podobě různých derivátových kontraktů a certifikátů. Na internetu je též možno nalézt spoustu užitečných "free" informačních zdrojů týkajících se fundamentálních a technických dat.