Teorie devizových kurzů a prognózování - Suchánková, Barbora; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce se zabývá tématikou devizových kurzů. V teoretické části definice devizového kurzu, jeho základní charakteristiky, a vývoj devizového kurzu. Následují základní teorie pro predikci devizového kurzu v dlouhodobém období, fundamentální analýza: teorie parity kupní síly, teorie parity úrokové míry, mezinárodní Fischerův efekt a teorie platební bilance. Dále je fundamentální analýza pro predikci kurzu v krátkém období, která se zaměřuje na grafické metody pro zkoumání vývoje kurzu, a matematicko-statistické metody. Analytická část práce ověřuje závěry teorie parity kupní síly, teorie parity úrokové míry a metodu klouzavého průměru na vývoji CZK/GBP.
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; fundamentální analýza; bakalářské práce; fundamental analysis; bachelor's theses