Přínosy a rizika přijetí eura v České republice - Štěpničková, Zuzana; Mikulec, Tomáš; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V práci vycházím z Mundellovy teorie optimálních měnových zón (OCA) a zabývám se jejím vývoje v čase. Aplikací jednotlivých kritérií OCA používaných v současnosti posuzuji připravenost České republiky na přijetí eura. Podstatou práce je vyhodnotit změny, které nastaly v okamžiku přijetí společné evropské měny v zemích eurozóny, a jaké důsledky z nich plynou pro Českou republiku. Zaměřila jsem se na hlavní makroekonomické ukazatele ? produkt a cenovou hladinu. Práce potvrdila, že Česká republika není dosud dostatečně připravena na přijetí eura, tedy náklady členství v eurozóně by pravděpodobně převýšily přínosy.
Vedoucí práce: Tomáš Mikulec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses