Exportní strategie ČR do roku 2010 s důrazem na prioritní země - Šrámková, Jitka (2008)
Tato práce si klade za cíl popsat a zhodnotit účinnost Exportní strategie ČR během prvních dvou let realizace jejích projektů v užším zaměření na tzv. prioritní země. Kromě stručného popisu jednotlivých cílů a projektů této strategie informuje i o vládní podpoře exportu na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku. Stěžejní význam této práce spočívá v hodnocení vhodnost výběru prioritních zemí z hlediska růstu podílu na celkovém exportu ČR, tempa růstu exportu, předpokládanému vývoji HDP a CPI, politické situace a členství ve WTO či EU. Poslední kapitola blíže popisuje exportní příležitosti do tří zemí, které se na základě výsledků výše popsaných kritérií jeví jako země s největším exportním potenciálem pro ČR z hlediska blízké budoucnosti.