Exportní strategie ČR do roku 2010 s důrazem na prioritní země - Šrámková, Jitka; Müllerová, Františka, 1948-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce si klade za cíl popsat a zhodnotit účinnost Exportní strategie ČR během prvních dvou let realizace jejích projektů v užším zaměření na tzv. prioritní země. Kromě stručného popisu jednotlivých cílů a projektů této strategie informuje i o vládní podpoře exportu na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku. Stěžejní význam této práce spočívá v hodnocení vhodnost výběru prioritních zemí z hlediska růstu podílu na celkovém exportu ČR, tempa růstu exportu, předpokládanému vývoji HDP a CPI, politické situace a členství ve WTO či EU. Poslední kapitola blíže popisuje exportní příležitosti do tří zemí, které se na základě výsledků výše popsaných kritérií jeví jako země s největším exportním potenciálem pro ČR z hlediska blízké budoucnosti.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses