Legislativa EU upravující pracovní podmínky řidičů činných v mezinárodní kamiónové dopravě - Marečková, Eva; Novák, Radek, 1960-; Medveď, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem práce je podrobná analýza legislativních předpisů Evropské unie (nařízení a směrnice a jejich transpozice do české legislativy), které upravují pracovní režimy řidičů, podmínky podnikání a další činnosti všech osob činných v mezinárodní silniční dopravě. Zvláštní důraz je kladen na nejnovější změny, které s sebou přinesla poslední úprava v této oblasti ? Nařízení č. 561/2006. Práce poskytuje ucelený přehled aktuálně platných ustanovení a nastiňuje, jaké jsou dopady změn do praxe, včetně vysvětlení některých konkrétních situací či problémů, se kterými se dopravci i řidiči běžně setkávají při praktické realizaci mezinárodní přepravy.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; silniční doprava; diplomové práce; road traffic; master's theses