Lidé v ČR jsou stále méně vzdělaní - Šedivá, Veronika; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V mé bakalářské práci se pokusím objasnit jak úspěšně připravují předem vybrané vysoké školy své absolventy na budoucí život. Zaměřím se na kvalitu výuky a následné uplatnění na trhu práce. Za cíl jsem si určila zjistit cenu práce na trhu práce pro jednotlivé absolventy po ukončení studia na vysokých školách. Jestli je mezi absolventy nějaký znatelný rozdíl ve vzdělání. Dílčí struktura: 1) přijímací řízení, závěrečné řízení, rozsah výuky, literatura 2) vědecký výstup: publikační činnost, granty, tvůrčí činnost studentů 3) úspěšnost dokončování, pouze u prezenční formy studia, sociální a životní podmínky studentů 4) struktura studentů, soukromé školy, veřejné školy, maturitní vysvědčení. Pro svoje zkoumání jsem si vybrala dvě veřejné vysoké školy: Vysoká škola ekonomická v Praze, Vysoká škola zemědělská v Praze. Mezi soukromými školami mám na výběr ze tří adeptů: Bankovní institut vysoká škola, a.s., Vysoká škola ekonomie a managementu, Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Za metody práce jsem si zvolila: dotazníky přes ICQ na absolventy (vzorek 20 absolventů), místní šetření, osobní konzultace s vysokými školami. Mnozí jsou přesvědčeni o tom, že vysoké soukromé školy opravdu snižují prestiž vysokých škol. Pokusím se objasnit co je na této myšlence pravdivé.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses