Ekologická daňová reforma v ČR - dopady na soukromý sektor - Křížová, Markéta (2008)
Bakalářská práce je návrhem pro metodiku měření dopadů implementace ekologické daňové reformy na soukromý sektor v rámci České republiky. Součástí práce je přehled studií zkoumajících dopad politiky životního prostředí na ekonomiku. Dále je zde vymezení pojmu ekologických daní, základní klasifikace a stručný vývoj těchto daní v Evropě. Větší pozornost je pak věnována ekologickým daním v České republice. Hlavní část se zabývá důkladným popisem a rozborem přípravné agendy pro analýzu dopadu ekologické daňové reformy ČR.