Ekologická daňová reforma v ČR - dopady na soukromý sektor - Křížová, Markéta; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce je návrhem pro metodiku měření dopadů implementace ekologické daňové reformy na soukromý sektor v rámci České republiky. Součástí práce je přehled studií zkoumajících dopad politiky životního prostředí na ekonomiku. Dále je zde vymezení pojmu ekologických daní, základní klasifikace a stručný vývoj těchto daní v Evropě. Větší pozornost je pak věnována ekologickým daním v České republice. Hlavní část se zabývá důkladným popisem a rozborem přípravné agendy pro analýzu dopadu ekologické daňové reformy ČR.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses